Κόστος Eshop - Site

Κόστος Eshop - Site2022-03-13T10:42:09+02:00

Υπολογίστε Online το Κόστος Κατασκευής
του Eshop ή του Site σας

Ξεχάστε τα "έτοιμα πακέτα" και τις ασαφείς περιγραφές υπηρεσιών...

Στην ISTODATA έχουμε ξεκάθαρες χρεώσεις!

Επιλέξτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά που θέλετε να έχει το site ή το eshop σας, δημιουργήστε το δικό σας εξατομικευμένο πακέτο και δείτε άμεσα το κόστος.
Πληρώστε μόνο για ό,τι έχετε πραγματικά ανάγκη σήμερα και προσθέστε αργότερα οτιδήποτε χρειαστείτε.

Συχνές Ερωτήσεις για το Κόστος Κατασκευής Eshop - Site

Από τι εξαρτάται το κόστος κατασκευής ενός eshop ή επαγγελματικού site;2021-03-16T19:08:24+02:00

Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής. Ο πρώτος βασικός παράγοντας είναι η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί. Στην ISTODATA επιλέξαμε να εξειδικευτούμε στην κατασκευή site και eshop με WordPress. Εκτός από το γεγονός ότι είναι το δημοφιλέστερο CMS (εξυπηρετεί περίπου το 45% των ιστοσελίδων παγκοσμίως), αποτελεί λογισμικό ανοιχτού κώδικα κι επομένως δεν έχει κόστος για την άδεια χρήσης, κάτι που συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό του συνολικού κόστους κατασκευής. Ο δεύτερος καθοριστικός παράγοντας είναι ο εικαστικός σχεδιασμός. Και ακολουθούν όλα τα επιμέρους χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες που θέλετε να ενσωματώσουμε. Δημιουργήσαμε το εργαλείο αυτόματου υπολογισμού κόστους για να σας δώσουμε τη δυνατότητα να έχετε αναλυτική εικόνα και τον πλήρη έλεγχο στη διαμόρφωση τους κόστους.

Αφού το WordPress είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα και δεν έχει κόστος για την άδεια χρήσης, γιατί υπάρχει αρχικό κόστος στον υπολογισμό τιμής;2021-03-16T14:28:15+02:00

Φανταστείτε το site ή το eshop σας σαν ένα κτίριο. Το μπετόν και τα τούβλα δεν αποτελούν από μόνα τους το κτίριο. Είναι μόνο τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν κατάλληλα από εξειδικευμένα συνεργεία για την ανέγερση του κτιρίου. Κατ’ αντιστοιχία, το WordPress είναι το βασικό δομικό υλικό, πάνω στο οποίο θα «χτίσουμε» το site σας. Το αρχικό κόστος περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που απαιτούνται για την εγκατάσταση και παραμετροποίηση της εφαρμογής. Επίσης, παρότι είναι ίσως το καλύτερο open source CMS, απαιτούνται μία σειρά από ενέργειες για να βελτιώσουμε την ταχύτητα, τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Αυτές περιλαμβάνουν την εγκατάσταση και παραμετροποίηση διαφόρων προσθέτων και επεκτάσεων (cache, firewall κλπ.).

Γιατί το eshop έχει μεγαλύτερο αρχικό κόστος από ένα εταιρικό site ενώ και τα δύο κατασκευάζονται σε WordPress;2021-03-16T19:17:00+02:00

Επειδή ένα eshop έχει πολλές περισσότερες λειτουργίες από ένα απλό επαγγελματικό ή εταιρικό site. Κατ’ αρχήν θα πρέπει να εγκαταστήσουμε και να παραμετροποιήσουμε το Woocommerce, μία επέκταση κατασκευασμένη από τους ίδιους τους δημιουργούς του WordPress, που θα προσθέσει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου eshop. Επίσης, θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατηγορίες των προϊόντων και όλες τις δυναμικές σελίδες που απαιτούνται (καλάθι αγορών, checkout κλπ), να κάνουμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για τον υπολογισμό φόρων και εξόδων αποστολής, να δώσουμε στους πελάτες σας τη δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού και παρακολούθησης των παραγγελιών τους, και πολλά άλλα, ανάλογα με τις ανάγκες του δικού σας eshop.

Υπάρχουν «κρυφές χρεώσεις» που δεν περιλαμβάνονται στο συνολικό κόστος κατασκευής του eshop ή του site μου;2021-03-16T19:10:20+02:00

Ξεκάθαρα όχι! Στο εργαλείο υπολογισμού κόστους έχουμε συμπεριλάβει ό,τι μπορεί να χρειαστεί συνήθως ένα site ή eshop και έχουμε υπολογίσει το κόστος με βάση το χρόνο υλοποίησής του. Επίσης, εάν για κάποιο από τα χαρακτηριστικά που έχετε επιλέξει απαιτείται η αγορά ενός προσθέτου (plugin), αυτό το κόστος έχει συνυπολογιστεί στην τιμή. Έτσι, η συνολική τιμή είναι πραγματικά η τελική και εγγυόμαστε ότι δεν θα βρεθείτε μπροστά σε εκπλήξεις με «κρυφές χρεώσεις».

Το eshop μου μπορεί να συνδεθεί με το ERP που χρησιμοποιώ και ποιο είναι το κόστος;2021-03-16T19:11:33+02:00

Η διασύνδεση είναι εφικτή, αλλά το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της γέφυρας που θέλετε να δημιουργήσουμε. Για το λόγο αυτό δεν έχει συμπεριληφθεί στο εργαλείο αυτόματου υπολογισμού κόστους. Ζητήστε να σας καλέσουμε για να συζητήσουμε για τις δικές σας ανάγκες και να σας ενημερώσουμε για το αντίστοιχο κόστος.

Μπορώ να προσθέσω κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που δεν περιλαμβάνεται στο εργαλείο υπολογισμού κόστους;2021-03-16T19:12:03+02:00

Φυσικά! Πρακτικά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες και δεν είναι εφικτό να τις συμπεριλάβουμε όλες, παρά μόνο τις πιο συνηθισμένες. Ζητήστε να σας καλέσουμε για να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες και να σας ενημερώσουμε για το κόστος.

Μετά την κατασκευή του eshop ή του site, υπάρχει κάποιο κόστος για τη λειτουργία ή τη συντήρησή του;2021-03-16T19:05:58+02:00

Ναι. Κάθε site / eshop χρειάζεται έναν server για να φιλοξενηθεί και να λειτουργήσει. Επίσης, χρειάζεται συντήρηση, αναβαθμίσεις του λογισμικού του σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και αξιόπιστη τεχνική υποστήριξη, για την έγκαιρη αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων αν και όταν προκύψουν. Στην ISTODATA έχουμε σχεδιάσει προσεκτικά δύο πακέτα, ένα για κάθε είδος ιστοσελίδας, με πολύ υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αναλυτικές πληροφορίες και τιμές μπορείτε να δείτε εδώ.

Γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις τιμών - κόστους στην αγορά;2021-03-16T19:29:47+02:00

Είναι λογικό να έχετε μπερδευτεί… Εάν κάνετε μία έρευνα αγοράς, θα συναντήσετε τιμές από «δωρεάν» έως και πάνω από 25.000 ευρώ για την κατασκευή ενός eshop! Το «δωρεάν» θεωρούμε ότι είναι προφανές πως δεν μπορεί να είναι πραγματικά δωρεάν και πως κρύβει κάποια παγίδα (π.χ. υψηλό μηνιαίο λειτουργικό κόστος). Οι πολύ χαμηλές τιμές συνήθως προέρχονται από αυτοαπασχολούμενους developers, συχνά αυτοδίδακτους, χωρίς επαρκή εμπειρία και τεχνογνωσία. Στον αντίποδα, οι πολύ υψηλές τιμές αφορούν εταιρείες που έχουν αναπτύξει δικές τους πλατφόρμες κλειστού κώδικα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα: α) να εκτοξεύεται το κόστος κατασκευής καθώς χρεώνεται η άδεια χρήσης της πλατφόρμας, β) αυξάνονται κατακόρυφα τα μηνιαία λειτουργικά κόστη, καθώς θα πρέπει να συνεχίσετε να πληρώνετε την άδεια χρήσης για πάντα, και γ) εάν δεν είστε ευχαριστημένοι από τη συνεργασία με τη εταιρεία κατασκευής δεν θα μπορείτε να μεταφέρετε το eshop σας σε άλλο πάροχο!

Επομένως, δεν έχετε παρά να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις:

  1. Θα εμπιστευτείτε την κατασκευή του eshop σας σε έναν ερασιτέχνη;
  2. Θα πληρώσετε ένα υπέρογκο κόστος για την κατασκευή ενός eshop που ουσιαστικά δεν θα σας ανήκει;
  3. Ή θα συνεργαστείτε με μία έμπειρη και αξιόπιστη εταιρεία, όπως η ISTODATA, και θα κατασκευάσετε το eshop σας στην καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής;

Ας δημιουργήσουμε
τη νέα ιστοσελίδα σας!